top of page

Om Akupunktur

Akupunktur historie

Jeg er uddannet akupunktør og RAB godkendt som betyder at du kan få tilskud af din sundhedsforsikring til behandlinger hos mig.


Hovedsageligt har jeg vider uddannet mig i terapiformer som indbære akupunktur, både den traditionel, kinesisk, den fransk og vestlig (moderne) akupunktur.


Traditionel akupunktur gå mere end 5000 år tilbage, dens filosofi, viser sig i dag at fascinere forsker. Det skyldes at man så langt tilbage i tiden har kunne faste ligge et krops meridian kort om kroppens anatomi og fysiologi, som stemmer overens med hvad forsker ved i dag.


Stadigvæk bliver forsker glædeligt overrasket, fordi endnu ikke alt i traditionel akupunktur kan valideret.

Det var først i 1990 at Thomas Meyer opdagede at det muskulær system også har en lignede kortlagt system af muskel meridian. Muskel hænger ikke kun sammen i kæder, man også i store banner som køre fra hovedet og helt ned til tåen ligesom i akupunkturen meridian baner og i meget lignende landskab.


Lige så vel har traditionel akupunktur har et organ som hedder ''tredobbelt energigiver'', altså er et organ som forsker ikke har kunne faste ligge, man som dog viser sig i mere nylig forskning at der en netop en væg i kroppen torax der kunne tyde på at være hvad traditionel akupunktur har beskrevet 5000 år tilbage i tiden. '' Tredobbelt energigiver '' findes også i ældgammel persisk medicin. 

Akupunktur er den mest anerkendt alternativ medicin i verden og den mest benyttet i danmark. Dog er i danmark alternative behandlere som akupunktør ikke autoriserede sundhedspersoner som fx læger og fysioterapeuter. 

Det skyldes nok mangel på beviser og forskering, samt mysterium bag filosofi i traditionel akupunktur.

Blandt andet siges det i traditionel akupunktur at organer bære emotioner, styrker og en sjæl. Så hvis din lever er svækket, kunne det skabe emotioner som vrede eller omvendt, gå du og inde brandt med vrede i dig selv mere end et år, kunne det svække din lever. 

Organ levers sjæl hedder ''Hun'' og dens styrke er tålmodighed og indre lethed, er leveren svækket kan ''Hun'' sjælen ikke hvile i sit organ ''hjem'' leveren og det skaber ubalance som føre til frede, temperament, svært ved at planlægge og tage beslutninger.

Så akupunktur behandling er ikke kun fokuseret på at lindrer smerter som i vestlig akupunktur, man er det en behandling af krop sind og sjæl.

Alt i alt er det jo meget spændende og forståligt svært for forsker at vikle hovedet omkring, helt uden at ryste det lidt.

Derfor har man ''skabt'' vestlig akupunktur, som altså er de nøjagtig sammen punkter og beskrivelse af af hvad det kan som den traditionel akupunktur. Taget væk sjæle historie, punkt navne som ''gate to heaven'' og fokuseret det mere på at være smertelindring medicin og for muskelspænding. 

For at medicin skal være videnskabligt bevist, er det nødvendigt at lave mange test forsøg, før det kan godkendes.

Det har vestlig akupunktur formodet at gøre med traditionel akupunktur punkter og navngivet det vestlig akupunktur.

Moderne akupunktur er lidt breder da det kan indbære både vestlig akupunktur, man også helt nye punkter som ikke nødvendigvis kommer fra traditionel akupunktur.

Et akupunkturpunkt er et nerve punkt på huden og huden skulle have mere end 8.000 og sikkert lang mere. I traditionel akupunktur er der 361 punkter, som siges at være nervepunkter på huden som har et hul igennem hvor Qi-energi kan komme igennem, så når der sættes en nål i det punkt, kommer qi-energi strømmen og vilkeler sig omkring nålen og arbejder.

Qi energi er beskrevet i traditionel akupunktur som værenden lidt ligesom en fold, hvor vandet strømmer smukt igennem og forsyner planter, blomster, fiske og træer, det er harmonisk.

Når vandet i floden ikke strømmer glat og smukt igennem, skaber det hvad der kaldes en stagnation, som er lidt ligesom et urent glass vand der stå og rådener i dit sink, det lugter og der kommer måg og fluer. 

I floden er det blade, træer der falder og plastik eller skal der ophober sig så vandet ikke længere har et harminsik gennem strømmeing. Et akupunktur punkter siges at kunne fjerne de blokeringer som træet der er fladet og blokere vand strømmen, man altså  i kroppen for at gen-forsyne kroppen med Qi-energi strøm så der kommer bedre bevægelse kropsvæsker som blodet og lymfevasker, for at gen-danne balance og harmoni.

Der er mange veje til hvordan man udføre en akupunktur behandling, i traditionel akupunktur kan man sammensæt en skræddersyet opskrift af punkter.

I vestlig akupunktur udføres behandling mere som et protocol som allerede er bevist til at virke.

Det skal siges at jo flere behandlinger man få, jo mere virkning har det og det er ganske rigtigt også min egen personlig erfaring. Fordi man fokusere selvførlig behandling på den årsag patienten kommer med, man et akupunkturpunkt kan 10 ting hver og sammensæt kan det mere, kroppen tager det med den har behov for at komme i balance.

Der jeg startede med at få akupunktur behandling i sin tid, var det kosmetisk akupunktur mod aging, efter 10 behandlinger notere jeg at min stemme ikke længere var super høj, at jeg ikke længere havde pollen allergi, tanke myldere var også væk og min overglad personlighed var tonen ned til glad. Jeg gik i mange år og troede at min humor var helt i top, fordi alt kunne få mig til at grine, det var åbenbart en ubalance i ild elemtent, hjerte og tyndtarmen, som er med til at forsyne både stemmebånd og  og hvor leende bliver eksalteret.

Idag har jeg ingen ubalancer...smile :-) Slet ikke rigtigt fordi i traditionel akupunktur handler det ikke om at være perfekt, det er umuligt, man om at konstant finde balance i livet. Det er hvad yin og yang symbolisere, at livet er konstant i bevægelse og til tider i balance.

bottom of page